Mart 12, 2008

Beşamel Soslu Sebzeler


Bu yemeğin adını ben koydum, aslında orjinalini öğlen yemeği için gittiğim bir cafede yedim ama ismine pek dikkat etmedim. Dışarda birşey yiyeceğim zaman da genellikle sebze tercih ederim. Görünümünü çok beğenince tadına bir bakayım dedim, o da hoşuma gitti. Bu sefer yemeği yerken detaylı incelemede bulundum, patates, ıspanak ve mantarın beşamel sosla buluşması aslında, ideal bir yemek sebze severlere. Sebze severseniz yada hafif bir akşam yemeği tercih ederseniz bunu bir deneyin derim. Ben küçük fırın kabında pişirdim, malzemeler de ona göre ama siz daha büyük borcamda pişirecekseniz malzemeleri ona göre artırabilirsiniz.

Malzemeler :

  • 3 tane patates
  • 250 gr ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 1 paket mantar

Beşamel sosu için:

  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık un
  • 2 su bardağı süt

Yapılışı:

  1. Patatesleri diri kalacak şekilde haşlayın, fırın kabını az yağlayıp, patatesleri irice doğrayıp, fırın kabının dibine döşeyin.
  2. Ispanakları yıkayıp, durulayın ince kıyın, tavaya soğanı alıp kavurun, ıspanakları da ilave edin . Ispanaklar kavrulunca patatesin üzerine boşaltın.
  3. Mantarları iyice yıkayıp, suyunu süzdürün, irice kesip yağsız tavada iyice soteleyin, bunu da ıspanağın üzerine ekleyin.
  4. Küçük bir tencereye sıvıyağı koyup, unu üzerine alın tel çırpıcı ile karıştırın, sütü azar azar ilave ederek beşamel sosu hazırlayın, beşamel sosu mantarın üzerine boşaltıp, 200 derece fırında yarım saat üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp, ılınınca dilimleyip servis yapın.





Afiyet olsun.








2 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Biraz daha farklı malzemelerle benim de sık yaptığım ve çok sevdiğim bir lezzet.Ellerinize sağlık nefis görünüyor.


sevgiler....

Adsız dedi ki...

Beşamel soslu herşeyi çok severim, ayrı bir lezzeti olur. Ellerinize sağlık.