Mart 19, 2008

Kremalı Makarna


Makarna en sevdiğim yemek çeşidi, her gün yapsam yerim. Eda'nın da favori yemeği olduğundan her hafta soframızdan eksik olmaz. Ben soslusunu seviyorum ,Eda sadesini, bu yüzden haşladıktan sonra bir miktar ayırıp, kendi makarnamı istediğim kadar süslüyorum. Oldukça kısa sürede hazırlayıp zevkle yiyeceğiniz bir yemek oluyor. Kalorili olsa da kremalı makarnanın tadı bir başka oluyor.

Malzemeler:

  • 1 paket Barilla deniz kabuğu makarna
  • 1 paket hazır krema
  • 1 tane sarı dolmalık biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 tane sivri biber
  • 1 paket mantar
  • 6 tane dilimli kaşar peyniri

Yapılışı:

  1. Makarnayı pişirme süresine uygun oarak haşlayıp, süzün. Teflon tavaya küçük küçük doğranmış , sarı, kırmızı ve yeşil biberleri alıp soteleyin, mümkünse hiç yağ kullanmayın.
  2. Mantarları yıkayıp ekleyin, suyunu salınca altını açarak, kavurun. Kavrulunca bir paket kremayı ekleyip, ateşin altını kapatın.
  3. Fırın kabınızı yağlayıp, makarnayı boşaltın, biberli mantarlı sosu üzerine gezdirin. En üste kaşar peynirleri koyun, peynirler eriyinceye kadar fırınlayın.


Afiyet olsun.

1 yorum:

serinmavi dedi ki...

Hayırlı kandiller canım....