Mart 05, 2008

Ispanaklı ve Lorlu Börek


Eğer canınız ıspanaklı börek çekerse kısa sürede hazırlayacağınız bir tarif, kavurmaya gerek kalmadan.

Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım kilo ıspanak
  • lor peyniri
  • susam
  • çörekotu

Yapılışı:

  1. Ispanakları iyice yıkayıp suyunu süzdürün, küçük küçük doğrayın bir parça tuz atıp ıspanakları elinizle yoğurun., lor peyniri de buna ilave edin.
  2. Sos için yumurtaları kırın, tel çırpıcı ile iyice karıştırın, yoğurdu ve sıvıyağı da katıp koyu kıvamlı bir sos elde edin.
  3. Yufkanın tamamını tezgaha yayın, sosdan bir miktar alıp yufkanın üzerine serpin, her yanına iyice yayılmasını sağlayın. Yufkayı ikiye katlayın her birini dört parçaya bölün, elde ettiğiniz dört üçgene ıspanaklı karışımdan yeteri kadar koyun, bu kata sos dökmeyin.
  4. Üçgenleri yanlarından kıvırarak sigara böreği sarar gibi geniş rulolar elde edin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Bu şekilde oniki tane elde edeceğiniz börekleri yağlanmış kare borcama yanyana dizin. Kalan sosu böreklerin üzerine döküp, çörekotu ve susamla süsleyip , önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.

Afiyet olsun.





3 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Ispanakli böreginiz nefis olmus,nar gibi kizarmis bol ispanakla yanina cay iyi gider elinize saglik

ezgi uğurlu dedi ki...

ne kadar da iştah açıcı görünyor.ellerine saglık canım sevgiler

yeşim dedi ki...

ıspanağı haşlamak kavurmak yok ne güzel bu fikri tuttum çok çabuk hazır
ellerine sağlık
sevgiler