Mart 03, 2008

Peynirli ve Biberli Tuzlu Kek

Kendimi en rahat hissettiğim mutfağıma geri döndüm, uzunca bir zaman canım ne pişirmek ne de yemek istedi, herşeyin tadına insan tüm sevdikleriyle varıyor. Bu hafta sonu mutfakta gezinirken yemek dergilerimi karıştırdım ve çayın yanına yakışır tuzlu bir kek tarifi buldum .Tarif Lezzet Dergisinin haziran 2006 sayısından, dolapdaki malzeme durumuna göre değişikler yaptım ama sanırım aslına uygun olarak ve kısa sürede hazırladım.

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 250 gr beyazpeynir( ezine kulladım)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • yarım su bardağı mısır unu
  • yarım demet dereotu
  • 2 dal taze soğan
  • 1 fincan dilimlenmiş siyah zeytin ( hazır alıyorum , çok pratik oluyor)
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı:

  1. Yumurtaları derin bir kasede çırpın, yoğurt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
  2. Peyniri rendeleyin, dereotu ve taze soğanı ince kıyın, kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Yarım limon suyu içine karbonatı koyup kabarmasını sağlayın.
  3. Yoğurtlu karışıma malzemeleri katıp , un ve mısır unu ile karıştırın, en son karbonatı ekleyip, pişireceğiniz kaba boşaltın. (Ben borcamın kek kalıbını yağlayıp , unlayarak onda pişirdim.)
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişince fırının ağzını açıp , ılınana kadar bekletin, ılınınca dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerinize saglık sevgiler