Eylül 04, 2007

Hedikli Çorba



Serin sonbahar akşamında sıcak bir çorba tarifi Eğin' den. Hedik nedir derseniz öyle bulunmaz birşey değil, bizim oralarda taze fasulyeye hedik denir. Bu çorba vitamini bol ve lezzetli bizim yöreğe özgün bir tarif.




Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • Bir bardak aşurelik buğday ( buğday yerine pirinç de olabilir)
  • Bir adet domates
  • Kuru reyhan
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Buğday kullanacaksanız bir gün önceden suya koyup şişmesini bekleyin.
  2. Taze fasulyeyi kıvrımlarından küçük küçük doğrayın.
  3. Yağı tencereye alın, bir adet küp doğranmış domatesi ekleyin, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurun, suyu ve taze fasulyeleri de ilave edin ve fasulyeler pişene kadar haşlayın.
  4. Fasulyeler pişince pirinç yada buğdayı ilave derek kaynatmaya devam edelim.
  5. Pirinç ve buğday diriliğini kaybedince tuzunu ekleyip , ateşten alalım.
  6. Kuru reyhan rendeleyip servis yapalım.
  7. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: