Mürdüm eriklerimizi besledik , büyüttük sıra ondan nefis bir kek yapmaya geldi.
Kek için malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 6 adet mürdüm eriği
Süslemek için:
- pudra şekeri
Yapılışı:
- Derin bir kabın içinde zeytinyağı ile esmer şekeri özleşene kadar çırpıcının yüksek devrinde karıştıralım.
- Yumurtaları bu karışıma teker teker ilave edip her seferinde yeniden karıştıralım.
- Sıvıyağı, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyelim.
- Diğer bir kapta unu, tuzu, tarçını ve kabartma tozunu iyice karıştıralım.
- Çırpıcının hızını düşürüp unlu karışımı ekleyip düzgün bir kek hamuru elde edelim.
- Kek kalıbını ( ben tart yaptığım kalıbı kullandım) yağlayıp, unlayalım.
- Mürdüm eriklerini dörde bölelim, kek hamurunu kalıba boşaltıktan sonra erikleri üzerine düzgün şekilde yerleştirelim.
- 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp ılınmasını bekleyelim, pudra şekeri ile süsleyip , servis yapalım.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder