Eylül 24, 2007

Vişneli Islak Kek


Vişneyi meyve olarak fazla yemediğim halde, gerek reçelini çok yaparım gerekse kek yada sütlü tatlılarda kullanmayı çok severim.. Aslında tatlıları ekşi lezzetlerle aramolandırmak benim sevdiğim birşey. Genelde portakal kabuğu yada limon rendesini de sıkca kullanıyorum. Tatlının ekşiyle bu kadar uyuşması ne güzel. Gelelim tarifimize.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 nescafe fincanı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 bardak ayıklanmış vişne


Yapılışı.

  1. Yumurta ile toz şeker mikser yardımıyla yüksek devirde çırpılır.
  2. Sıvıyağ , süt ve kakao ilave edilerek ,tahta bir kaşık yada spatula ile homojen bir karışım elde edilir.
  3. Bu aşamada bu karışımdan bir bardak kadar ayrılır.
  4. Kalan sıvı karışıma sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilya eklenir, pütürsüz bir hale gelinceye kadar spatula ile karıştırılır.
  5. Kare borcam yağlanır, kek hamuru dökülür.
  6. Vişneler batırılmadan yüzeyde kalacak şekilde yerleştirilir.
  7. 180 derece 35-40 dakika kadar pişirilir ,kek fırından çıkarılıp az ılınması beklenir.
  8. Ayrılan sos kekin üzerine dökülür, servis yapılır.
  9. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: