Eylül 06, 2007

Zeytinyağlı Beyaz Barbunya


Altınoluğun çakıl taşına benzer beyaz barbunyaları, başka yörelerde de varmı bilmiyorum ama yaz gelince sadece bu türünü pişiriyorum. Hem tadı, hem de görünüşü güzel bu barbunyanın tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:

  • 1 kilo beyaz barbunya
  • 5-6 tane küçük soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 adet domates
  • zeytinyağı
  • kesme şeker
  • tuz

Yapılışı:

  1. Barbunyaları ayıklayıp düdüklü tencerede, diriliğini çok kaybetmeyecek kadar haşlayalım.
  2. Domatesleri sıcak suya alalım, kabuğunun yumuşamasını bekleyelim.
  3. Soğanları ayıklayalım, tencereye zeytinyağını alıp soğanları kavuralım.
  4. Küçük doğranmış havuçları ilave edelim.
  5. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim, en son haşlanmış barbunyayı da ekleyip bir güzel karıştıralım.
  6. Tuzu ve iki tane kesmeşekeri de koyup bir taşım kaynatalım.
  7. Pişince servis tabağına alalım.
  8. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: