Altınoluğun çakıl taşına benzer beyaz barbunyaları, başka yörelerde de varmı bilmiyorum ama yaz gelince sadece bu türünü pişiriyorum. Hem tadı, hem de görünüşü güzel bu barbunyanın tarifini sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
- 1 kilo beyaz barbunya
- 5-6 tane küçük soğan
- 2 tane havuç
- 2 adet domates
- zeytinyağı
- kesme şeker
- tuz
Yapılışı:
- Barbunyaları ayıklayıp düdüklü tencerede, diriliğini çok kaybetmeyecek kadar haşlayalım.
- Domatesleri sıcak suya alalım, kabuğunun yumuşamasını bekleyelim.
- Soğanları ayıklayalım, tencereye zeytinyağını alıp soğanları kavuralım.
- Küçük doğranmış havuçları ilave edelim.
- Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim, en son haşlanmış barbunyayı da ekleyip bir güzel karıştıralım.
- Tuzu ve iki tane kesmeşekeri de koyup bir taşım kaynatalım.
- Pişince servis tabağına alalım.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder