Eylül 09, 2007

Zeytinyağlı Börülce


Altınoluk pazarından aldığım ve yaz boyunca sıkça yaptığım taze börülce için
Malzemeler:
  • yarım kilo börülce
  • 1 tane iri soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane domates
  • zeytinyağı
  • tuz
  • kesmeşeker

Yapılışı:

  1. Börülcelerin iki başındaki sert kısımları keselim, varsa kılçıklarını alalım, uzun olanlarını ikiye bölelim.
  2. Havuçları temizleyip, verev doğrayalım.
  3. Domatesleri sıcak suya alıp, bir süre bekleyelim, kabuklarını çıkarıp, küp küp doğrayalım.
  4. Soğanları piyazlık doğrayalım.
  5. Tencereye zeytinyağını koyalım, soğanlar ile havuçları kavuralım, domatesleri de ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  6. Ayıklanmış,yıkanmış börülceyi de ekleyelim , tuzunu ve iki kesmeşekeri de ilave edip kendi suyuyla pişmesini sağlayalım.( suyunu çekerse yada daha sulu severseniz su ilavesi yapabilirsiniz. )
  7. Pişen börülceyi servis tabağına alalım.
  8. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: