Altınoluk pazarından aldığım ve yaz boyunca sıkça yaptığım taze börülce için
Malzemeler:
- yarım kilo börülce
- 1 tane iri soğan
- 2 tane havuç
- 2 tane domates
- zeytinyağı
- tuz
- kesmeşeker
Yapılışı:
- Börülcelerin iki başındaki sert kısımları keselim, varsa kılçıklarını alalım, uzun olanlarını ikiye bölelim.
- Havuçları temizleyip, verev doğrayalım.
- Domatesleri sıcak suya alıp, bir süre bekleyelim, kabuklarını çıkarıp, küp küp doğrayalım.
- Soğanları piyazlık doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağını koyalım, soğanlar ile havuçları kavuralım, domatesleri de ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Ayıklanmış,yıkanmış börülceyi de ekleyelim , tuzunu ve iki kesmeşekeri de ilave edip kendi suyuyla pişmesini sağlayalım.( suyunu çekerse yada daha sulu severseniz su ilavesi yapabilirsiniz. )
- Pişen börülceyi servis tabağına alalım.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder