Malzemeler:
Pandispanya kek için:
- 4 yumurta
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 100 gr badem
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım kilo çilek
- 1 kutu krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
- 100 gr badem
- Çilek , böğürtlen
- kakao
Yapılışı:
- Önce pandispanya kekini hazırlayalım, bunun için yumurtaları toz şeker ile çırpalım, yağı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Bademleri sıcak suya atalım , kabuklarını soyup , fırında kıtırlaşana kadar kızartalım.Kızaran bademleri rondodan geçirip , bekletelim.
- Unu, bademin yarısını ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma katıp, kek hamurunu elde edelim.
- 160 derecelik ısıda 50 dakika pişirelim, pişince fırından çıkarıp ılınmasını bekleyelim.
- Ilınan keki bir bıçak yardımı ile ikiye bölelim.
- Diğer yanda krema için krem şantiyi ( bir kutu= 2 toz paket) 1 bardak soğuk sütle hazırlayıp, katılaşması için buzdolabına kaldıralım.
- Katılaşan krem şantinin yarısına, yıkayıp suyu süzülen ve doğranmış çilekleri katıp pembe bir krema elde edelim.
- İkiye böldüğümüz kekin tabanına bunu yayalım.
- Kekin diğer yarısını bunun üzerine kapatalım.
- Kalan krem şantiye toz bademlerin kalanını ilave edelim, pastanın tamamını bu krema ile kaplayalım.
- Buzdolabına koyup yarım saat bekletelim.
- Pastamızı mevsim meyveleri ile süsleyip, üzerine süzgeç yardımıyla kakao döküp servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Bu da son dilim,
1 yorum:
zaman yettirilmesi gereken bir görüntü!
:)
Yorum Gönder