Eylül 09, 2007

Bademli Pasta

Yapılması zaman aldı ama gerek görünüşü gerek tadı harika oldu. Zamanımız varsa deneyin derim.

Malzemeler:

Pandispanya kek için:

  • 4 yumurta
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 100 gr badem
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • Yarım kilo çilek
  • 1 kutu krem şanti
  • 1 bardak soğuk süt
  • 100 gr badem
Süslemesi için:
  • Çilek , böğürtlen
  • kakao

Yapılışı:

  1. Önce pandispanya kekini hazırlayalım, bunun için yumurtaları toz şeker ile çırpalım, yağı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  2. Bademleri sıcak suya atalım , kabuklarını soyup , fırında kıtırlaşana kadar kızartalım.Kızaran bademleri rondodan geçirip , bekletelim.
  3. Unu, bademin yarısını ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma katıp, kek hamurunu elde edelim.
  4. 160 derecelik ısıda 50 dakika pişirelim, pişince fırından çıkarıp ılınmasını bekleyelim.
  5. Ilınan keki bir bıçak yardımı ile ikiye bölelim.
  6. Diğer yanda krema için krem şantiyi ( bir kutu= 2 toz paket) 1 bardak soğuk sütle hazırlayıp, katılaşması için buzdolabına kaldıralım.
  7. Katılaşan krem şantinin yarısına, yıkayıp suyu süzülen ve doğranmış çilekleri katıp pembe bir krema elde edelim.
  8. İkiye böldüğümüz kekin tabanına bunu yayalım.



  1. Kekin diğer yarısını bunun üzerine kapatalım.
  2. Kalan krem şantiye toz bademlerin kalanını ilave edelim, pastanın tamamını bu krema ile kaplayalım.
  3. Buzdolabına koyup yarım saat bekletelim.
  4. Pastamızı mevsim meyveleri ile süsleyip, üzerine süzgeç yardımıyla kakao döküp servis yapalım.
  5. Afiyet olsun.


Bu da son dilim,





1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

zaman yettirilmesi gereken bir görüntü!
:)