Eylül 05, 2007

Semizotlu Kısır


Malzemeler:

1 su bardağı kısırlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
domates ve biber salçası
marul
semiz otu
pulbiber ,tuz
sumak
közlenmiş kırmızı biber
nar ekşisi
zeytinyağı

Derince bir kaseye bulguru koyalım, sıcak suyu üzerine boşaltıp , kasenin üzerini kapatıp bulgurun yumuşamasını bekleyelim.
  • Yumuşayan bulgura zeytinyağını, domates ve biber salçasını da ilave edelim, bulgur yağı ve salçaları çekene kadar karıştıralım.
  • Diğer yanda marulu küçük küçük doğrayalım, semizotunu elimizle koparalım.
  • Közlenmiş kırmızı biberi küçük doğrayalım.
  • Bulgura sırasıyla kırmızı biberi , marul ve semiz otunu ilave edelim.
  • Tuzu ve nar ekşini katalım, iyice karıştıralım.
  • Servis tabağına kısırı alalım, sumağı serpiştirip servis yapalım.
  • Afiyet olsun.



  • Hiç yorum yok: