Malzemeler:
1 su bardağı kısırlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
domates ve biber salçası
marul
semiz otu
pulbiber ,tuz
sumak
közlenmiş kırmızı biber
nar ekşisi
zeytinyağı
Derince bir kaseye bulguru koyalım, sıcak suyu üzerine boşaltıp , kasenin üzerini kapatıp bulgurun yumuşamasını bekleyelim.
Yumuşayan bulgura zeytinyağını, domates ve biber salçasını da ilave edelim, bulgur yağı ve salçaları çekene kadar karıştıralım. Diğer yanda marulu küçük küçük doğrayalım, semizotunu elimizle koparalım. Közlenmiş kırmızı biberi küçük doğrayalım. Bulgura sırasıyla kırmızı biberi , marul ve semiz otunu ilave edelim. Tuzu ve nar ekşini katalım, iyice karıştıralım.Servis tabağına kısırı alalım, sumağı serpiştirip servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder