Ağustos 11, 2007

Limon Aromalı İrmik Tatlısı


Malzemeler:

  • İrmik tatlısı için:
  • 5 bardak süt
  • 1 bardak toz şeker
  • 3/4 bardak irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu pelte için:
  • 2 bardak limon suyu ( bir kiloya yakın limondan )
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 kaşık mısır nişastası
  • 1 adet şeftali

süsleme için: hindistan cevizi

Yapılışı:

  1. Süt ile şeker iyice karıştırılır, irmik, limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenerek kısık ateşte pişirilir.
  2. Kaynamaya başlayınca altı kapatılır, kare borcama dökülür, soğuması beklenir.
  3. Diğer yanda limon suyu, su , şeker ve nişasta karışımım ile pelte hazırlanır. ( eğer daha tatlı severseniz limon ve şeker ayarında değişiklik yapabilirsiniz)
  4. Soğuyan tatlının üzerine küçük küçük doğranmış şeftaliler serpiştirilir, bunun üzerine pelte dökülür.Oda ısısında beklenir, daha sonra buzdolabına konur, üzerine indistan cevizi dökülerek servis yapılır.
  5. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: