Malzemeler:
- İrmik tatlısı için:
- 5 bardak süt
- 1 bardak toz şeker
- 3/4 bardak irmik
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu pelte için:
- 2 bardak limon suyu ( bir kiloya yakın limondan )
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 kaşık mısır nişastası
- 1 adet şeftali
süsleme için: hindistan cevizi
Yapılışı:
- Süt ile şeker iyice karıştırılır, irmik, limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenerek kısık ateşte pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca altı kapatılır, kare borcama dökülür, soğuması beklenir.
- Diğer yanda limon suyu, su , şeker ve nişasta karışımım ile pelte hazırlanır. ( eğer daha tatlı severseniz limon ve şeker ayarında değişiklik yapabilirsiniz)
- Soğuyan tatlının üzerine küçük küçük doğranmış şeftaliler serpiştirilir, bunun üzerine pelte dökülür.Oda ısısında beklenir, daha sonra buzdolabına konur, üzerine indistan cevizi dökülerek servis yapılır.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder