Ağustos 08, 2007

Şeftalili Tart


Tart hamuru için malzemeler:

  • 4 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurtanın sarısı

Kreması için :

  • 1 paket Dr Oetker doldu kreması

Süslemesi için

  • 2 adet sert şeftali

Yapılışı:

  1. Unu derin bir kaba alalım , ortasını açıp sıvı yağı koyalım, kıtırlaşana kadar yoğuralım.

  2. Şeker ve yumurta sarısını da ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Kelepçeli kalıba hamuru düzgünce yayalım.

  3. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirelim.

  4. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar, 180 derecede pişirelim. Fırından çıkarıp soğuması bekleyelim, soğuyunca kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım.

  5. Doldu kremasını tarife göre hazırlayalım.( kremayı kendiniz de hazırlayabilirsiniz, ama benim zamanım yoktu pratik olarak dolgu kremasını kullandım). Hazırladığımız kremayı tartın üzerine düzgünce yayalım.

  6. Şeftalileri ince ince doğrayıp, tartı süsleyelim.

  7. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: