Tart hamuru için malzemeler:
- 4 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 yumurtanın sarısı
Kreması için :
- 1 paket Dr Oetker doldu kreması
Süslemesi için
- 2 adet sert şeftali
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba alalım , ortasını açıp sıvı yağı koyalım, kıtırlaşana kadar yoğuralım.
- Şeker ve yumurta sarısını da ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Kelepçeli kalıba hamuru düzgünce yayalım.
- Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar, 180 derecede pişirelim. Fırından çıkarıp soğuması bekleyelim, soğuyunca kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım.
- Doldu kremasını tarife göre hazırlayalım.( kremayı kendiniz de hazırlayabilirsiniz, ama benim zamanım yoktu pratik olarak dolgu kremasını kullandım). Hazırladığımız kremayı tartın üzerine düzgünce yayalım.
- Şeftalileri ince ince doğrayıp, tartı süsleyelim.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder