Ağustos 09, 2007

Kirazlı ve Hindistancevizli Kek


Malzemeler:

  • Yarım kilo kiraz
  • 4 su bardağı un
  • 1.5 bardak toz şeker
  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 kaşık tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

  1. Kirazların çekirdeklerini çıkaralım, ikiye bölelim ve 1 kaşık un ile karıştıralım, bir kenarda bekletelim.
  2. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, tuz ve hindistan cevizini bir kapta karıştıralım.
  3. Diğer taraftan bir kabın içerisine aldığımız yağı ve tozşekeri limon kabukları ile birlikte mikserde yüksek hızda çırpalım.
  4. Yumurtaları teker teker bu karışıma katalım, her seferinde yeniden çırpalım, sütü de ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Mikserin hızını azaltalım, sıvı karışımın üzerine unlu karışımı katıp , koyu kıvamlı bir hamur elde edelim. Bu aşamada unlanmış kirazları hamura katalım bir kere karıştıralım.
  6. Kare borcamı yağlayıp, kek hamurunu dökelim.
  7. 180 derecelik ısıda 1 saate yakın pişirelim.
  8. Pişince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim, pudra şekeri ile süsleyip servis yapalım.
  9. Afiyet olsun.

    Komşumuzun Balıkesir'deki bahçesinden toplayıp getirdiği kirazları yemeyle bitiremeyince , bende kirazlı bir kek yapmaya karar verdim. Burda herşey organik, ne yerseniz yiyin ,içiniz rahat, kokladığınız çiçeklerden ,soluduğumuz havaya kadar herşeyin sağlığıma bir katkısı olduğunun farkındayım. Dalından kopmuş gelmiş kirazlardan yaptığım tatlıda kirazların kendisi kadar hoş oldu.



    Eğinde kendimi o kadar kaptırmışım ve o kadar çok resim çekmişimki, her kareyi paylaşmaya çalıştım. Ama söz konusu 400 poz olunca zor oldu tabi, içlerinden vazgeçemediklerimi sıraladım, daha çok var. Fakat internet o kadar yavaş ki çok zamanımı alıyor. Bu arada artık zeytin diyarı Altınoluktayım. Eğin resimlerini bitirmeye çalışırken Altınolukta çekdiğim resimler ve yağtığım yemekler sırada beni bekliyor. Eğindeki hatıralara zaman zaman geri döneceğim özellikle karadut resimlerine ama şimdi fırından çıkanlar beni bekliyor.

Hiç yorum yok: