- 1 paket kedi dili bisküvisi ( 24 adet)
- 2 kaşık nescafe
- 2 kaşık süt
- 1 kilo süt
- 4 kaşık un
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya premium
- 1 paket labne
- üzeri için kakao
Yapılışı:
- Nescafeyi ılık sütün içinde ezin , kare borcama 12 tane bisküviyi dizin , her bir bisküvi nescafe süt karışımı ile ıslatın.
- Kreması için sütü tencereye alalım, unu ,tozşekeri ve vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp labneyi ilave edip, düzgün bir karışım olana kadar karıştırın.
- Bu malzemenin yarısını ıslattığınız bisküvilerin üzerine dökün, kremayı iyice çekinceye kadar bekleyin. Üzerine kalan bisküvileri dizin, kalan kremayı dökün.
- Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin, kakao ile süsleyip, buzdolabına kaldırın. Bir gece beklettikten sonra , servis yapın.
- Afiyet olsun.
1 yorum:
uzun zamandır canım tiramisu iztiyor,böylesini çok görüyorum bloglarda hiç deneyemedim ama seninki kreması bol ne güzel duruyor canım çekti:)
ellerine sağlık.
Yorum Gönder