Aralık 13, 2007

Tiramisu

Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili bisküvisi ( 24 adet)
  • 2 kaşık nescafe
  • 2 kaşık süt
Kreması için:
  • 1 kilo süt
  • 4 kaşık un
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 paket vanilya premium
  • 1 paket labne
  • üzeri için kakao

Yapılışı:

  1. Nescafeyi ılık sütün içinde ezin , kare borcama 12 tane bisküviyi dizin , her bir bisküvi nescafe süt karışımı ile ıslatın.
  2. Kreması için sütü tencereye alalım, unu ,tozşekeri ve vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp labneyi ilave edip, düzgün bir karışım olana kadar karıştırın.
  3. Bu malzemenin yarısını ıslattığınız bisküvilerin üzerine dökün, kremayı iyice çekinceye kadar bekleyin. Üzerine kalan bisküvileri dizin, kalan kremayı dökün.
  4. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin, kakao ile süsleyip, buzdolabına kaldırın. Bir gece beklettikten sonra , servis yapın.
  5. Afiyet olsun.

1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

uzun zamandır canım tiramisu iztiyor,böylesini çok görüyorum bloglarda hiç deneyemedim ama seninki kreması bol ne güzel duruyor canım çekti:)
ellerine sağlık.