Aralık 17, 2007

Cevizli ve Portakallı Kek

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 2 kaşık tarçın

Yapılışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın, sütü ve yağı da ekleyin çırpmaya devam edin. Portakal kabuğu rendesini de ekleyip, bekletin.
  2. Diğer bir kapta unu, karbonat, tarçın ve kabartma tozunu iyice karıştırın, cevizleri de içine katın. Unlu karışımı azar azar diğerinin üzerine boşaltın, düzgün bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  3. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.Ilınınca kalıptan çıkarıp, pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: