Hamuru için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- alırı kadar un
- 1 kaşık tuz
- 250 gr kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- karabiber ve pulbiber
Yapılışı:
- Derince bir kaba zeytinyağı alın, üzerine yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Una , tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur oluşturun. Hamuru buzdolabına alıp yarım saat dinlendirin.
- Bu arada harcı için ince kıyılmış soğan, maydanoz ve biberleri kıyma(çiğden) ile karıştırıp, baharatları da ekleyin. Bir parça su ile kıymayı yumuşatın.
- Dolaptan aldığınız hamuru üçe ayırıp, hafif unlanmış zeminde istediğiniz büyüklükte açın, kıymalı harcı ortasına koyun, iki yandan kıvırarak pide sekli verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Pişen pideleri fırından alıp , servis yapın.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Merhaba Ece,
kıymalı pide nefis görünüyor..
Ellerine sağlık.
sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com
teşekkürler, senin de sıcak yorumun için
Yorum Gönder