Aralık 13, 2007

Kıymalı Pide

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • alırı kadar un
  • 1 kaşık tuz
Kıymalı harcı için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • karabiber ve pulbiber

Yapılışı:

  1. Derince bir kaba zeytinyağı alın, üzerine yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Una , tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur oluşturun. Hamuru buzdolabına alıp yarım saat dinlendirin.
  2. Bu arada harcı için ince kıyılmış soğan, maydanoz ve biberleri kıyma(çiğden) ile karıştırıp, baharatları da ekleyin. Bir parça su ile kıymayı yumuşatın.
  3. Dolaptan aldığınız hamuru üçe ayırıp, hafif unlanmış zeminde istediğiniz büyüklükte açın, kıymalı harcı ortasına koyun, iki yandan kıvırarak pide sekli verin.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Pişen pideleri fırından alıp , servis yapın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

zerrin misss dedi ki...

Merhaba Ece,

kıymalı pide nefis görünüyor..

Ellerine sağlık.

sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

ECE dedi ki...

teşekkürler, senin de sıcak yorumun için