Haziran 12, 2007

Yeşil Parfe



Malzemeler:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • damla çikolata
  • rulo bisküvi
  • 1 paket dr oetker antep fıstık aromalı dondurma
  • 1 bardak ceviz
  • 1 paket çikolatalı creme ole
  • 1 paket bisküvi
Yapılışı:
  1. 1 poşet krem şanti tarife göre hazırlanır, içine bir poşet antep fıstıklı dondurma ilave edilir, bekletilir.
  2. Diğer yanda orta büyüklükte borcam strech flimle iyice kaplanır, en alta damla çikolatalar serpilir, onun üzerine iki kaşık şanti dondurma karışımı konur ,üzerine bir bardak iri doğranmış ceviz dökülür.
  3. Kalan şanti dondurma karışımına bir paket istenilen bisküvi irice doğranarak, karıştırılır. Bu karışım cevizlerin üzerine dökülür, buzluğa konularak 15 dakika dondurulur.
  4. Creme ole çikolatalı ,tarife göre hazırlanıp, buzluktan çıkan tatlının üzerine dökülür,rulo bisküviler bunun üstüne düzgünce dizilir, tatlı buzluğa konur.
  5. Bir gece donması beklenir, dolaptan çıkınca bir süre bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilir, parfeniz hazır hale gelir.
  6. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok: