Malzemeler:
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- damla çikolata
- rulo bisküvi
- 1 paket dr oetker antep fıstık aromalı dondurma
- 1 bardak ceviz
- 1 paket çikolatalı creme ole
- 1 paket bisküvi
Yapılışı:
- 1 poşet krem şanti tarife göre hazırlanır, içine bir poşet antep fıstıklı dondurma ilave edilir, bekletilir.
- Diğer yanda orta büyüklükte borcam strech flimle iyice kaplanır, en alta damla çikolatalar serpilir, onun üzerine iki kaşık şanti dondurma karışımı konur ,üzerine bir bardak iri doğranmış ceviz dökülür.
- Kalan şanti dondurma karışımına bir paket istenilen bisküvi irice doğranarak, karıştırılır. Bu karışım cevizlerin üzerine dökülür, buzluğa konularak 15 dakika dondurulur.
- Creme ole çikolatalı ,tarife göre hazırlanıp, buzluktan çıkan tatlının üzerine dökülür,rulo bisküviler bunun üstüne düzgünce dizilir, tatlı buzluğa konur.
- Bir gece donması beklenir, dolaptan çıkınca bir süre bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilir, parfeniz hazır hale gelir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder