Haziran 05, 2007

Kıymalı Peynirli Poğaçalar

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 3 kaşık tepeleme yoğurt
  • 1.5 fincan sıvıyağ
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 3,5 bardak un
  • kabarma tozu
süslemek için : çörekotu ve susam

Yapılışı:


Yumurtalar derin bir kaseye kırılır, iki yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır. Yoğurt, zeytinyağı ve sıvıyağı da ilave edilerek karıştırılır. Un azar azar ilave edilir, kabartma tozu eklenir,yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur üçe bölünür, üzeri nemli bir bezle örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir. Unlanmış zeminde merdane yardımıyla hamur inceltilir.Büyük olmasını istemezseniz (benim gibi )bir su bardağının ağzıyla hamurlar kesilir, içine kıymalı ve lor peynirli harç koyulur, kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ben peynirli olanları susamla , kıymalıyı da çörek otuyla süsledim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok: