Haziran 06, 2007

Karamelli Kajulu Islak Kek


Kek için malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 bardak süt
  • 3 bardak toz şeker
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 4 bardak un
  • kabartma tozu(yarım paket)
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket kakao

Karamelli sos için malzemeler:

  • 3 kaşık toz şeker
  • 1 fincan su
  • 1 su bardağı kaju
Yapılışı:
  1. Yumurtalar derince bir kaba kırılır, şeker ile birlikte çırplır.
  2. Süt ve yağ ilave edilir karıştırılır.
  3. Karışım homojene olunca 1 paket kakao ilave edilir.
  4. Bu aşamada bu sıvı karışımından 1 bardak kadarı ayrılır.
  5. Azar azar un ilave edilir, karbonat ve kabartma tozu eklenir. Prüzsüz bir kek hamuru elde edilir.
  6. Yağlanmış kare borcama kek hamuru dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yarım saat, 190 derecede 10 dakika kadar pişirilir.


Kekimiz fırından çıkınca kabuğu birkaç yerinden çatal yardımıyla delinir ve ılınması için 10 dakika kadar bekletilir.Ilındıktan sonra, ayırdığımız bir bardak sos kekin üzerinde gezdirilir .
Teflon tavaya 3 kaşık şeker dökülür, tahta kaşıkla şekerler kıtırlaşana kadar kavrulur, bu aşamada 1 fincan su ilave edilir.Şeker karamelize olunca 1 su bardağı kaju eklenir, iki üç dakika kadar sürekli çevrilerek kajuların sosa bulanması sağlanır. Hazırlanmış karamelli kaju kekin üzerine dökülür. Bu harika görüntü elde edilir.







Hiç yorum yok: