Haziran 19, 2007

Cevizli ve Damla Çikolatalı Kek


Kek için malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı soya unu
  • 1 bardak ceviz
  • 1 avuç damla çikolata

Yapılışı:

  1. Yumurtalar çırpılır, pudra şekeri ile iyice karıştırılır. Yoğurt ve sıvıyağ sırasıyla eklenir , pütürsüz bir karışım olana kadar çırpılmaya devam edilir.
  2. Soya unu , kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek hamuru oluşturulur.
  3. Borcam yağlanır malzemenin yarısı boşaltılır, irice kırılmış cevizler katılır.
  4. Kalan malzeme cevizlerin üzerine dökülür, en üste damla çikolatalar serpilir, yüzeyden hafifce karıştırılarak damla çikolataların içine geçmesi sağlanır.
  5. 160 derecelik fırında yarım saat pişirilir, fırın ısısı 190 dereceye yükseltilerek 15 dakika daha pişirilir.
  6. Pişen kek fırından alınıp, ılınması beklenir, kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
  7. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: