Havalar ısınınca evin bahçesinde akşamüstü çayları başladı, benim çok kolay yaptığım kek ve börek tariflerim aşağıda.
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet haşlanmış patates
- 200 gr rende kaşar
- 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
- Yufka bütün olarak tezgaha yayılır.
- Bir kabın içerisinde yoğurt ve zeytinyağı iyice karıştırılır. Yufkanın yarısı bu sos ile ıslatılar, diğer yarısı üstüne çevrilir.
- İki kat olan yufkanın yüzeyine elle bastırılır içte kalan sosun iyice yayılması sağlanır.
- Her bir yufka 8 eşit parçaya bölünür, geniş bölüme patates kaşar karışımı konur, sıkıca sarılır.
- Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine börekler dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir.
- 200 derecelik fırında 35 dakika pişirilir, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder