Haziran 19, 2007

Çıtır Börek


Havalar ısınınca evin bahçesinde akşamüstü çayları başladı, benim çok kolay yaptığım kek ve börek tariflerim aşağıda.

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 200 gr rende kaşar
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı:

  1. Yufka bütün olarak tezgaha yayılır.
  2. Bir kabın içerisinde yoğurt ve zeytinyağı iyice karıştırılır. Yufkanın yarısı bu sos ile ıslatılar, diğer yarısı üstüne çevrilir.
  3. İki kat olan yufkanın yüzeyine elle bastırılır içte kalan sosun iyice yayılması sağlanır.
  4. Her bir yufka 8 eşit parçaya bölünür, geniş bölüme patates kaşar karışımı konur, sıkıca sarılır.
  5. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine börekler dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir.
  7. 200 derecelik fırında 35 dakika pişirilir, servis yapılır.


Hiç yorum yok: