Haziran 12, 2007

Hindistancevizli Muffin


Malzemeler:


  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3/4 su bardağı süt

Sos için:

  • Yarım kilo çilek
  • 1 bardak pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Sırasıyla yumurta , süt, yağ ve vanilya bir kaba alınır iyice karıştırılır.
  2. Diğer kapta un, şeker, hindistancevizi, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Bu karışım yumurtalı olanın üstüne dökülür.
  3. Muffin kalıplarına ikişer kaşık karışım dökülür, 180 derecede 30 dakika pişirilir.
  4. Çilekler rondoda tamamen parçalanır, küçük bir tencereye çilekler konur üzerine bir bardak pudra şekeri ilave edilir. kaynayıncaya kadar bekletilir. Bu sosu bir şişe içinde buzdolabında muhafaza ederseniz uzun süre kullanabilirsiniz.
  5. Pişen muffinler ılındıktan sonra servis tabağına alınır, hindistan cevizi serpilir, çilek sosuyla servis yapılır.




Hiç yorum yok: