Tabanı İçin:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
Keki için malzemeler:
- Yarım kilo krem peynir( Altınoluktan getirmiştim, onu kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 bardak süt
- 1 paket toz krem şanti
Fırından çıkan kekin bir süre ılınmasını bekleyelim, üzerine hazırlanan çikolatalı sosu dökelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim.
Yapılışı:
- Yulaflı bisküvi robotta iyice ezilir, üzerine zeytinyağı konur , tarçın ile birlikte iyice harmalanır. Borcamın dibine iyice sıkılaştırarak döşenir, 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar fırınlanır.
- Diğer yanda 1 bardak sütle krem şanti hazırlanır.
- Derince bir kapta krem peynir ve toz şeker iyice karıştırılır, yumurta eklenir, katıştırılır.
- Bu karışım ile krem şantili karışım birbirine katılır. Pişen bisküvilerin üzerine bu harç dökülür, 180 derecede 1 saat kadar pişirilir.
- Pişirme sırasında fırının içine bir kapta su koyarsanız kekin çatlamasını önlersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder