Haziran 19, 2007

Çikolata Soslu Cheesecake

Yabancı bir siteden bulduğum bu tarifi deneme imkanım olmamıştı, en sonunda yaptım, kek bölümü istediğim kadar kabarmasada tadı gerçekten çok güzel oldu. Malzemeler:
Tabanı İçin:
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Keki için malzemeler:

  • Yarım kilo krem peynir( Altınoluktan getirmiştim, onu kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 paket toz krem şanti

Fırından çıkan kekin bir süre ılınmasını bekleyelim, üzerine hazırlanan çikolatalı sosu dökelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim.

Yapılışı:

  1. Yulaflı bisküvi robotta iyice ezilir, üzerine zeytinyağı konur , tarçın ile birlikte iyice harmalanır. Borcamın dibine iyice sıkılaştırarak döşenir, 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar fırınlanır.
  2. Diğer yanda 1 bardak sütle krem şanti hazırlanır.
  3. Derince bir kapta krem peynir ve toz şeker iyice karıştırılır, yumurta eklenir, katıştırılır.
  4. Bu karışım ile krem şantili karışım birbirine katılır. Pişen bisküvilerin üzerine bu harç dökülür, 180 derecede 1 saat kadar pişirilir.
  5. Pişirme sırasında fırının içine bir kapta su koyarsanız kekin çatlamasını önlersiniz.

Hiç yorum yok: