Haziran 12, 2007

Kayısılı Tart


Tart hamuru için malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • vanilya
  • kabartma tozu
Kaysı harıcı için malzemeler:
  • Yarım kilo kayısı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 kaşık tarçın
  • 3 kaşık toz şeker
Süslemek için:
  • Vanilyalı dekor şekeri

Yapılışı:

  1. 1 kaşık zeytinyağı teflon tavaya alınır, 3 kaşık toz şeker ile karamelize edilir. İçine bir su bardağı iri doğranmış ceviz ile her biri dörde bölünmüş kayısılar eklenerek bir süre pişirilir, bir kaşık tarçın eklenir.
  2. Yuvarlak borcam kalıbına yağlı kağıt yayılır, pişen kayısılı, cevizli karışım dökülür.
  3. Diğer yanda yumurtalar kırılır, şekerle iyice çırpılır.
  4. Zeytinyağı , un , vanilya ve kabartma tozu da eklenerek tart hamuru oluşturulur.
  5. Bu hamur cevizli kayısılı karışımın üzerine dökülür. 180 derecede yarım saat pişirilir.
  6. Fırından alınınca ılınması beklenir, ters çevrilip, vanilyalı dekor şekeri ile süslenir , servis yapılır.
  7. Afiyet olsun.





Kayısı çok sevdiğim bir meyve, gerçi yazın tüm meyveleri birbirinden güzel.Bu tatlı da hem pratik hem de hafif oldu .Pazardan çokça aldığım kayısıları kullanarak bu meyveli tarifi uygulamış oldum.

Hiç yorum yok: