Mayıs 26, 2008

Çikolatalı Minik Pastalar


Oysa ne güzel hayal etmiştim, çilekli pastayı, marketten tek tek itinayla seçerken çilekleri. Hatta bir gün öncesinden süslemek için beyaz çikolayatı eritip minik papatyalar bile yapmıştım. Büyük bir hevesle işe koyuldum , her zamanki gibi pasta tabanı için keki pişirmeye başladım. Ne oldu da hiç kabarmadı, ben de bir suç yok çünkü en sık yaptığım tarif. Tabi bu duruma oldukça sinir oldum ama ne gelir elden. Kara kara düşünürken, çiklata sosu ile kaplayıp, minik pastalar yapma fikri geldi aklıma!!! ( mecburen) . Neye niyet neye kısmet , çilekli pasta yiyemedim ama çikolata soslu minik pastalardan bolca yedim. Tarifi yazıyorum, olurda sizinki kabarır da kremalı bol çilekli bir pasta yaparsanız, bir dilim isterim...

Malzemeler:

  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı soğuk süt

süslemek için:

  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata

Yapılışı:

  1. Yumurtaları kırın, şekerle yedi dakika kadar mikser ile çırpın. ( Sanırım ben bir an önce yapmak için az çırptım.) Sütü ekleyip,unu vanilya ile karıştırıp sıvı karışımın üzerine ekleyin ve bu kez spatula ile karıştırın.
  2. Kek kalıbınızı yağlayıp, unlayın 180 derecede 40 dakika kadar pişirin. ( Pişen keki ikiye bölün, krema sürün çilekle süsleyin diyemiyorum, maalesef).
  3. Çikolata sosunu tarife göre hazırlayın, kaynamaya başlayınca içine bir paket çikolatayı da ekleyip, altını kapatın. Pişen kekin ılınmasını bekleyip.Ilınınca 8 üçgen elde edecek şekil de dilimledim, çikolatalı sosa iyice batırıp yağlı kağıt serli tepsiye dizip, buzdolabına kaldırdım. İsterseniz , böyle de servis yapın ama ben kalp kalıplarla da şekil verdim.
  4. Papatyalar için de , beyaz çikolatayı eritip, ortasına renkli şeker koyup, çiçek şekli verdim ve dolaba kaldırıp donmasını bekledim.

Afiyet olsun.


4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık cnm çok güzeller bazen böyle aksilikler olabiliyor

sevgilerimle

uygarimizlahayat dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor...

Adsız dedi ki...

minik şirin şeyler çok güzeller

ellerine sağlık
sevgilerr

made in funda dedi ki...

bence böyle de süper olmuş.nefisler.