Haziran 02, 2008

Kıymalı Makarna


Haftasonu çok sevdiğim kıymalı makarna pişirdim. Makarnayı hergün yiyebilirim, o kadar severim ama mutlaka bir sos yaparım yanına. Hem yaz da geliyor diyet yemeği sayılır, yanında hiç ekmek yememek kaydıyla .

Yapılışı:

  1. Makarnayı içine bir kaşık zeytinyağı ilave edilmiş kaynar tuzlu kaynar suda ( 1 paket makarnaya 7 bardak su ideal , kesinlikle yapışmıyor) ve mutlaka tencerenin ağzı açık olacak şekilde , ara sıra karıştırarak ,10 dakika kadar haşlayıp, su ile durulamadan süzün.
  2. Zeytinyağını tencereye alıp , haşlanmış makarnayı üzerine dökün, bir çevirin , bir kenarda bekletin.
  3. Kıymayı teflon tavaya alıp, iyice kavurun ( hiç yağ koymayın),kavurulunca biberleri ve en son küçük doğranmış domatesleri ilave edin, bir taşım kaynatın. Domates çok su salarsa , ocağın altını açarak suyunu çektirin.
  4. Pişen makarnayı servis tabağına alın, kıymalı sosu üzerine yerleştirin.
Maydonozları, küçük küçük kıyın , makarna ile buluşturun, servis yapın.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: