Haziran 09, 2008

Zeytin Ezmeli Poğaça

Çay saatleri için , zeytinsever bir lezzet, eldeki malzemelerle pratik bir tarif.Papatya 68 , poğaça etkinliği için bu tarif de benden.

Malzemeler:

  • 3 yumurta ( 1 sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 bardak un ( ben bir bardak tam buğday, kalanı beyaz un kullandım)
  • zeytin ezmesi
  • susam

Yapılışı:

  1. Yumurtaları kırın, zeytinyağını ilave edip karıştırın. Sütü ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  2. Unu, tuz ve kabartma tozu ile birlikte azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.Hamru yarım saat dinlendirin.
  3. Hamurdan irice parçalar koparın, yuvarlayarak açın, zeytin ezmesini içine yayın. Bir ucundan diğerine hamuru katlayın, gül şekli vererek hamuru kapatın. (gül börek yapar gibi)
  4. Üzerine yumurta sarısı sürün, susamla süsleyip, 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

selam
hayırlı geceler Ecem güzel kardeşim ellerine sağlık misler gibi olmuş şu anda bloğumu süslüyor canım görebilirsin teşekkürler sevgiyle kal