Mayıs 22, 2008

Fransız Ekmeği ve Bir Dilimde Üç Lezzet


Ekmeğimi evde yapma macerama devam ediyorum ve çok memnunum. Her hafta yeni bir tarif deniyorum , bu da Fransız Ekmeği, diğer tariflere göre daha uzun zamanda mayalanıyor ve çok kabarıyor. Bir dilimi, normal ekmeğin iki dilimine eşit denilebilir. Malzemeler ve tarif, kendi orjinal kitabından Sinbonun , aynen aktarıyorum. Bardak ve kaşık ölçüleri makinanın içinden çıkıyor.

Malzemeler: (700 gr ekmek için)

1+1/8 bardak ılık su
1 büyük kaşık zeytinyağı
1 bardak tam buğday unu
2 bardak un
1 büyük kaşık tozşeker
1 küçük kaşık tuz
1 küçük kaşık toz maya

Orjinal malzeme listesi bu, ben keten tohumu, haşhaş ve yulaf ilave ederek de farklı çeşitleri yaptım.





  1. Ekmek yapma makinalarında en iyi sonucu almak için sıvı malzemeye mayayı bulaştırmamak gerekiyor. Su ve zeytinyağını kalıba aldıktan sonra, üzerine unları sonra şeker, tuz ve en son mayayı katın.

  2. Fransız Ekmeği programını , somon boyutu ve kabuk rengini seçin , başlatın, yaklaşık 4 saat sonra ekmeğiniz hazır.

  3. Ek malzemeleri , mayalanma süresi sonunda çalan bip sesini duyunca ekleyebilirsiniz.

  4. Dilim oldukça büyük olunca ben de bir tanesine Kazdağlarının dağ çileği reçelini, diğerine krem peynir üzerine pul biber ve nane, sonuncuya da zeytin ezmezi sürdüm.

Afiyet olsun .

7 yorum:

sarımutfak dedi ki...

offffff ekmeğe bak ye beni ye beni diyor ellerine sağlık cnm

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Hımmmmm nefis görünüyor, ne güzel de kabarmış puf puf, ellerine sağlık...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Ev yapımı ekmeğin tadı bir başka oluyor...

Sıcak sıcak boş bile yiyebilirim...

Ellerine sağlık sevgiyle...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Ev yapımı ekmeğin tadı bir başka oluyor...

Sıcak sıcak boş bile yiyebilirim...

Ellerine sağlık sevgiyle...

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

deryadanlezzetler dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
http://porselendemlik.blogcu.com ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
Sevgilerimizle..

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

elmaşekeri dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor..
Sevgilerimle...