Kasım 28, 2008

Revani



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • bir dilim limon
Süslemek için: Fıstık ve hindistan cevizi

Yapılışı:

  1. Önce şerbeti hazırlayın, şerbetin ılık kekin sıcak olması gerekiyor. Şekeri derin bir tencereye alıp, suyu ve limonu koyun. Kaynama noktasına gelince limonu içinden çıkarın, şerbetin soğumaya bırakın.
  2. Keki için, yumurtaları kırın, şekerle iyice çırpın. Sıvıyağ, yoğurt ve irmiği de ekleyin, gene çırpın.
  3. Unu kabartma tozu ile ekleyin, bir sapatula ile karışımı düzeltin.Kare borcamı margarinle yağlayıp, kek hamurunu boşaltın.
  4. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Üzerinin tam kızarmasına dikkat edin.
  5. Fırından çıkan kekin üzerine şerbet ibir kepçe ile dökün, yaklaşık bir saat kadar bekleyin, dilimleyin, üzerini süsleyin.

Benim gibi ılık severseniz hemen yiyin, ama bir gece dinlendirince de çok güzel oluyor.






Afiyetler olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok sahane olmus revani, ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

leyya dedi ki...

mmm.pek bir yakışıklı görünüyor.maşllh maşllh diyorum))eline sağlık arkadaşım

Mutfak Havlusu dedi ki...

ooo revani klasik tat,nefis tat,yapan da güzel içine birde o tat daha ne olsun ellerine sağlık olsun hemde çok!
:)
ben birde kimien ilginç gelir ama bu tarz tatlılarımı çayla çok seviyorum revanide nefis oluyor.
:)