Kasım 10, 2008

Dört Mevsim Pizza

Haftosunu için hazırladığım ve çok beğenerek yediğimiz pizza Eda ve benim için vazgeçilmez bir lezzet. Son zamanlarda yaptığım pizzalarda yeni bir tarif uyguladım ve ne zaman yapsam bu hamur çok iyi sonuç verdi.

Hamuru için malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 3- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 3-4 cerry domates
  • sucuk
  • yeşil biber
  • dil peyniri

Sosu için:

  • 4-5 tane domates
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık ketçap
  • 1 kaşık sızma zeytinyağı


Hazırlanışı:

  1. Derin bir kaba unu alın, üzerine tuzu ve mayayı serpiştirip iyice karıştırın. Unun ortasından bir havuz açın, ılık suyu ve bir kaşık zeytinyağını boşaltın. Una su ve zeytinyağını yedirerek hamuru oluşturun.
  2. Hamur elinize bulaşmayacak kıvama gelince hamuru tezgaha alıp üzerine bir kaşık un gezdirin, hamur düzgün bir şekil alana kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Kalan 1 kaşık zeytinyağını yoğurma kabının içine elinizle sürün, hamuru yeniden kaba alın. Üzerine nemli bir bez örtüp mayalanması için 1-,1,5 saat kadar bekleyin. Bu sürede hamur iki katına kadar çıkacak.
  4. Hamuru kabın içinden çıkarıp, merdane yardımı ile gerekirse un serpiştirerek yuvarlak olarak şekil verin. Pişirme kalıbını yağlayıp, hamuru kalıba göre yayın.
    ( Ben yuvarlak çelik fırın tepsisi kullandım )
  5. Domates sosu için , domatesleri kuşbaşı doğrayıp içine bir kaşık zetyinyağı koyup tavaya alın, ketçap ve salçasını ekleyip, domatesler tamamen yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Dometes sosunu, hamurun tamamını kaplayacak şekilde yayın, malzemeleri serpiştirin. 240 derecede pişirmeye başlayın. Malzemeler diriliğini kaybedince dil peyniri ekleyin, dil peyniri eriyince fırından çıkarın.
  7. Pizzanın ılınması bekleyin, dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: