Kasım 11, 2008

Limonlu ve Haşhaşlı Kurabiye

Limon aromalı ve haşhalı, değişik bir şey denemek istedim, güzel de oldu.

Malzemeler:

  • 200 gr yumuşak margarin
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 2 yumurtanın akı
  • irice kıyılmış fındık

Yapılışı:

  1. Yumuşak margarini derin bir kaba alın, üzerine şeker ekleyip mikser ile bir iki dakika çırpın. Vanilya, yumurta sarıları , limon kabuğu da ekleyip mikserleyin.
  2. Unu , haşhaş ve kabartma tozu ile ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun.
  3. Hamuru strech filme sarın, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Bu sürenin sonunda hamuru çıkarın, merdane ile hamuru açın, kalıplarla şekillendirin.
  5. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra fındığa bulayın, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarına kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: