Mayıs 21, 2008

Sebzeli Krep

Eda'nın favori üç yemeği var, en başta lazanya sonra makarna sonra krep. Benim gibi iştahsız bir çocuğu olanlar bilir, döner dolaşır bu yemekler her hafta pişer bizde. Aslında her türlü sebzenin piştiği ve yendiği bir mutfakta başka tadların zevkine alıştıramadım kızımı ama inanıyorum ki ilerde o da her türlü yemeği pişirecek ve yiyecek, mutfakta benim yanımda ne görse onda yer edecek ve bunu uygulayacak. Haftasonu krep hazırladım, tabi mantarlısı bana sadesi Eda' ya olmak üzere. Çok sık yaptığım tarifi sizlerle paylaşıyorum.



Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı su
  • 1 kaşık tuz
  • 1 paket mantar
  • 3 dal taze soğan
  • renkli biberler
  • 1 küçük soğan

Daha fazla krep için malzemeyi iki katına çıkarabilirsiniz.



Yapılışı:
  1. Yumurtaları derince bir kaseye kırıp, unu ekleyin çırpıcı ile iyice çırpın.
  2. Başka bir kasede sütü, suyu ve tuzu karıştırın, bu karışımı azar azar unlu karışıma ekleyin, pürüzsüz bir karışım elde edin.
  3. Krep tavasını ısıtıp, az yağlayın, karışımdan bir kepçe dökün, tümünün tavaya yayılmasını sağlayın.
  4. Her iki yüzeyi iki dakika kadar kısık ateşte pişirerek, tabağa alın.
  5. Mantarları iyice yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri, soğan ve taze soğanı küçük doğrayın.
  6. Teflon tavaya az zeytinyağı koyup, dilimlediğiniz mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu çekince biberleri, taze soğanı ve kuru soğanı da ekleyip, iyice soteleyin.
  7. Pişen kreplerin arasına malzemeyi koyup, katlayın, soğumadan servis yapın.

Afiyet olsun.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok nefis olmuslar, ellerinize saglik.