Mayıs 06, 2008

Çilekli ve Fındıklı Tartölet


Haftasonu ne zamandır denemek istediğim bu tarifi uyguladım, tadı kadar görüntesi de şık oldu. O kadar güzel bir renk uyumu ortaya çıktı ki çeke çeke bitiremedim. Hazırlanması kısa zaman alıyor, süslemesi de çok zevkli. Ben kivi, çilek, muz ve fındıktan yararlandım. Benim gibi meyve yerken kuruyemiş de yanında illa olsun derseniz tam size göre. Her mevsim meyveleriyle çok farklı sunumlar olur tabi, şimdiden şeftali ve üzümlüsünü hayal etmeye başladım, hele karadutlusu sanırım müthiş olur. Eğer Eğin' e gidersem dalından koparıp bol bol süsleyebilirim.
Tart hamuru orjinal tarifi Cafe Fernando Cenk'ten. İlk defa denememe rağmen hamuru çok güzel oldu, bundan sonra yaptığım tartlar için sanırım hep bunu kullanacağim. Bu tarifi bana kazandırdığı için bir teşekkür Cenk' e.


Malzemeleri ben uyguladığım şekliyle yazıyorum.

  • 1+1/4 su bardağı un
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım paket kakao
  • bir çimdik tuz
  • 125 gr yumuşak bitkisel margarin
  • 1 yumurta sarısı

Kreması için:1 paket hazır tart kreması( Dr Oetker)

  • süslemek için fındık, çilek, kivi ve muz

  1. Yaplışı:
  2. 1. Mutfak robotuna un,kakao , şeker ve tuzu koyup karıştırın. Margarini küçük parçalar halinde ilave edip, bezelye büyüklüğüne geinceye kadar karıştırın.
  3. 2. Yumurta sarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru robattan çıkarıp, strech film üzerine alın, yuvarlayıp, buzdolabına kaldırın.
  4. 3. Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  5. 4. Buzdolabından alın,tart kalıplarına hamuru yayın, ortalarına aliminyum folya ve üzerine nohut koyarak , önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Nohutları alıp 10 dakika daha pişmesini bekleyin.
  6. Kremayı tarife göre hazırlayın,bu arada ılınmış olan tartları kalıptan çıkarın.
  7. Kremayı tartın çukur kısmına doldurun. Fındıkları irice kırıp, tartın kenarına serpiştirin. Meyveler ile süsleyip servis edin.

Bu malzeme ile 6 tane tart oluyor. Daha kısa ve yayvan olan kalıplarla sanırım 10 tane çıkar, benimkiler biraz derin olanlardan. Ben bir tane fındıklı kendime , bir tane sade Eda' ya (Eda tam bir fındıksevmez !!! anlaması güç ama böyle) hazırladıklarımı görüntüledim.

Afiyet olsun.





4 yorum:

elma şekeri dedi ki...

ellerine,emeğine sağlık nefis görünüyor.
Sevgilerimle........

Mutfak Havlusu dedi ki...

cidden çok harika şeyler yapıyorsun,nefis nefiss

banu kırmızıgül dedi ki...

çok sık olmus ellerine saglık canım..

ECE dedi ki...

sevgili Elma şekeri , banu ve zeynep beğendiğiniz için teşekkürler