Ekim 01, 2009

Çilekli Pasta



Bu pastayı ramazanın ilk günü Altınoluk' ta dayımları iftara aldığımda yapmıştım. Ama halen pazarda çilek bulmak mümkün bu yüzden bir kez daha yapmak istiyorum.
Normalde pastanın kekini de kendim pişiriyorum , kremasını da yapıyorum fakat yetiştirme telaşı ile bu sefer hazır pasta tabanı kullandım, krema için de krem şantiyi tercih ettim. Pastayı el oylacağı için en önce yaptım, öğle sıcağında fotoğrafladım. Çapcanlı çıkmış, bu yüzden yazı çok arayacağım.



Malzemeler:

1 paket pastataban
yarım kilo çilek
2 portakal
1 paket şanfıstıklı çikolata
1 paket bitter çikolata
1 kutu krem şanti
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao



Portakalı sıkın, pasta tabanları ( hem alt hem üst için kullanalacak) her ikisinide portakal suyu ile ıslatın.
Bu arada krem şantiyi tarife göre hazırlayıp, dolaba kaldırın. Şantinin yarısını pastanın içine kalan yarısını üzerini kaplamada kullanın.
Çilekleri iyice yıkayıp, suyunu tamaman süzmesi çin bekletin.
Şanfıstıklı çikolatayı elinizle küçük küçük doğrayın.
Bitter çikolatayı benmari olarak eritin, çileklerden 15 -20 tanesini çikolataya batırın, yağlı kağıt serili tepsiye alıp, donması için dolaba kaldırın.
Portakal ile ıslattığınız kek tabanını krem şanti ile kaplayın, ince ince doğradığınız çilekleri düzgün yerleştirip, üzerine şanfıstıklı çikolatayı serpin. Kalan şantiyi bunun üzerine alın, diğer keki de üzerine kapatın. Pastanın tüm yüzeyini krem şanti ile kapatın, kakao serpin, üzerine çikolatalı çilekleri yerleştirin.
Aslına bakarsanız üzerindeki çilekler pastadan çok önce bitiverdi. Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Pasta sahane görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Pasta sahane görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

Sevgiler,
Evren