Ekim 06, 2009

Elmalı Kurabiye



Ne güzel olurdu, şimdi bana biri çay demlese yanına da bir elmalı kurabiye verse . Bugünlerde fırından bir parça uzak kaldım, ondan canım herşeyi çeker oldu.İçi meyve ile lezzetlenmiş tüm tatlıları, pastaları, kekleri, kurabiyeleri bir başka severim, onları yapması da yemesi de daha zevkli benim için.

Malzemeler:

150 gr bitkisel margarin yada oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi ( isteğinize kalmış )
5 bardak un

İç Malzemesi:

3 tane elma
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için: Pudra şekeri

Yoğurma kabına margarini koyup, üzerine sıvıyağı ekleyin. Margarin ile sıvıyağı homojen olana kadar karıştırın.
Yoğurtu ekleyin, bir bardak unu limon kabuğu rendesi ve kabartma tozu ile birlikte ekleyin, malzemeyi iyice karıştırın.
Kalan unu bardak bardak ekleyip, hamuru oluşturun.
İçi için elmalerı rendeleyip , tavaya alın. Elmalar pişince ocağın altını kapatıp, ceviz kırığını ve tarçını ekleyin. Malzemenin ılınması için 15 dakika kadar bekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlak olarak açın. Soğuyan elmalı harcı ortasına koyup, ay çöreği şeklinde hamurları kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepside 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.

1 yorum:

disal dedi ki...

bu kurabiye bekledikçe güzelleşir..nefis olur nefis...

ellerine sağlık..