Ekim 08, 2009

Patatesli ve Kabaklı Tuzlu Kek



Kıtır kıtır bi lezzet, patates ve kabak birarada. İçinde sebzesi bolca, çay sofraları için hafif bir lezzet.

Malzemeler:

3 tane kabak
3 tane patates
3 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ( ben zeytinyağı kullandım)
yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 suı bardağı un
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 kaşık pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
susam
çörekotu

Kabak ve patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayıp, yıkayın, sularını akıtması için tel süzgeçte bekletin.
Dereotu ve maydonozu incecik kıyın yada robottan geçirin.
Yumurtaları kırın, yoğurt ve yağı ekleyin.
Kabak ve patatesin üzerine yoğurtlu harcı dökün, yeşillikleri, ve pulbiber de ekleyip, harmanlayın.
Unu kabartma tozu ile ekleyin. Kare yada yuvarlak fırın kabını yağlayıp, malzemeyi boşaltın. Üzerine susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtıkmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

DEĞİŞİK VE VİTAMİNLİ BİR HAMUR İŞİ OLMUŞ,ELLERİNİZE SAĞLIK..SEVGİLER..

sarı mutfak-hande dedi ki...

ya patatesli ya kabaklı yapıyordum ikisini bir arada denemedim denemek lazım ellerine sağlık nefis görünüyor cnm

Tuğba dedi ki...

Görüntü güzel zaten sebze olması ayrı bir süper.Birde dilimli halini merak ettim:))ellerine sağlık

kizilciksurubu dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.