Eylül 29, 2009

Patatesli Çıtır Börek



Çok sık yaptığım böreklerden, Edanın favori böreği. Biraz ılınınca gevrek , ağızda dağılan bir hal alıyor. Fırından alır almaz bir çay demleyip yemenizi tavsiye ederim.
Miktarı kişi başına göre ayarlayabilirsiniz. Her bir yufkadan 6 tane börek elde ediyorsunuz.

Malzemeler:

3 tane yufka
1 kilo patates
karabiber
tuz
100 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı
susam

Patatesleri haşlayıp, rendeleyin, karabiber ve tuz ile tadlandırın.
Margarini bir tavaya alıp eritin, üzerine sıvıyağı ekleyin.
Bir yufkanın tamamını tezgaha yayın , yarısına bir fırça ile yağı sürün, yağ sürmediğiniz kısmı yağlı kısım üzerine alın. Yarım daire şeklindeki yufkanın bu katını da yağlayın. 6 eşit parçaya bölün.
Her bir üçgene patatesli harçtan yeteri kadar koyup sarın. Tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edin. Yağlı kağıt serili tepsiye börekleri dizin. Yarım saat kadar buzdolabına kaldırın.
Dolaptan çıkan böreklere yumurta sarısı sürüp , susamla süsleyin.
200 derece önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Börekler pişince fırının ağzı açık olacak şekilde bekletin, ılınınca servis yapın.

1 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

patatesle yapılan herşeye varım ellerine sağlık nefis görünüyor