Eylül 08, 2009

Taze Börülce Piyazı



Börülceyi çok severim, kışın sıkca kurusundan piyazını yaparım. Altınoluğun pazarından bugüne kadar alıp pişirdiğim de ince uzun taze fasulyeye benzer olanıydı taki bir teyzenin barbunya ayıklar gibi börülce ayıkladığını görene kadar. O kadar pazar canavarı olmama rağmen bugüne kadar görmediğim ve pişirmediğim için çok hayıflandım. Meğerse bu börülceler ayklanır tazesi yazın pişirilir, kalanı kurutulurmuş kış için. Çok güzel oldu, benim gibi bir sebze sever için de listeme yeni bir giriş oldu.

Malzemeler:

yarım kilo taze börülce
1 tane domates
1 kırmızı soğan
2 yeşil biber
yarım demet dereotu
4-5 dal maydanoz
sızma zeytinyağı
nar ekşisi

Hazırlanışı:

Taze börüleleri ayıklayıp, yıkayın 20 dakika kadar haşlayın, suyunu süzün.
Salata kabına börülceleri alın. Başka bir kapta domatesleri küp küp, biberleri küçük küçük doğrayın, dereotu ve maydanozu incecik kıyın.
Börülcelerin üzerine domates ve biberleri katıp, iyice karıştırın.
Piyazlık doğradığınız soğanın üzerine tuz serpin, oğuşturun. Soğanı da katıp salatayı karıştırın.
En son yeşillikleri ekleyin, sızma zeytinyağını ve iki tatlı kaşığı kadar nar ekşisini ekleyip, servis yapın.



Merak edenler için taze börülcenin ayıklanmış hali, şeker gibi bakıyorlar bana...

Hiç yorum yok: