Eylül 07, 2009

Meyveli Parfe



Benim vişne ve şeftali ile uyguladığım bu tarifi, siz zevkinize göre yaz meyvelerinden istediğinizle farklı olarak da uygulayabilirsiniz. Dondurma tadında buzzz gibi, yaz akşamları için ideal bir lezzet.

Malzemeler:

10 tane kedidili bisküvi(yoksa, bebe bisküvisi de kullanabilirsiniz)
yarım kilo vişne
2 iri şeftali
1 paket krem şanti
süt
100 gr damla çikolata




Vişneleri iyice yıkayın , süzün. Şeftalileri küp küp doğrayın, şeftali ve vişneyi birbirine katın.
Kremşantiyi tarife göre hazırlayın, bisküvileri küçük küçük doğrayıp şantiye ekleyin.
Biskivi- kremşanti karışımına meyveleri ekleyin, damla çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.
Diktörtgen kek kalıbını strech film ile kaplayın, malzemeyi boşaltın.
Buzlukta 3-4 saat dondurup, servis yapın.


1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

Ooo çok nefis duruyor meyveden görünmeyen bir lezzet nefis,ellerine sağlık.