Malzemeler :
- 2 tane enginar ( temizlenmiş)
- 1.5 su bardağı pirinç
- yarım demet dereotu
- 2 iri soğan
- 1,5 bardak su
- sıvıyağ
- tuz
Yapılışı:
- Ayıklanmış enginarlı küçük küçük doğrayın, suyun içine limonu sıkıp enginarları bu suda bekletin.
- Soğanları tavla zarı şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tencereye alın, soğanları ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Yumuşayan soğanların üzerine enginarları ekleyin, bir kez çevirin, tencerenin ağzını kapatın, ateşi kısın yaklaşık on dakika kadar enginarlar yumuşayacak kadar pişirin( Bu arada sulanıyor,suyunu çekene kadar bekleyin).
- Pirinci ve tuzu ekleyip, bir çevirin, suyunu da ekleyin , kısık ateşte pilavınızı pişirin.
- Dereotunu incecik kıyın, demlenmiş pilava katıp, karıştırın.
Kısa süren Altınoluk seyahatimde, komşularımın bahçelerine enginar diktiğini ve onların da böyle büyüdüğünü görünce pek sevindim. Siz de benim gibi daha önce dalından enginar görmediyseniz, güzel bir süpriz size , taptaze organik enginarlar.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Dalında enginarı ilk defa görüyorum, ne kadar güzelmiş.. Enginarlı pilav da çok güzel görünüyor, denemeli..
Enginarın her halini çokkk seviyorum, bu halide harikaaa olmuş ellerine sağlık...
Merhaba
Enginarlı plavı ilk defa duydum ,yarın hemen deneyeceğim.
Başarılar...
Merhaba
Bayıldım hemen deneyeceğim.
Başarılar..
Merhaba
enginarın her türlü yemağini yemişimdir,ama plavını ilk defa duydum,tebrikler.Hemen deneyeceğim.
Başarılar...
Yorum Gönder