Haziran 21, 2008

Böğürtlenli Dondurma

Edacığım, şimdi SBS sınavında, ter döküyor canım benim, kızıma ve tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bu yaşlarda yarış , rekabet ve de stres ile tanıştılar. Umarım iyi bir sonuç alır, bu melek de ona yardım eder. İlk kez bir dondurma yaptım ama çok da sevdim bu işi. Aklımda diğer çeşitler bir bir sıralanmış durumda, yaz meyveleri ile neler neler yapılır. Hayırlısı ,güzel bir renkli bir yaz olur inşallah. Gelelim tarifimize.

Malzemeler:

  • 1 kutu hazır krema
  • 1 su bardağı katı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı böğürtlen

Yapılışı:



  1. Kremayı derin bir kaba alıp, pudra şekerini üzerine dökün. Mikserle krema halini alıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın.
  2. Yoğurdu ve sütü de ilave ederek çıpmaya devam edin. (Böğürtlenler buzlukta olduğu için, daha önce çıkardım ve biraz erimesi için bekledim.
  3. Bu aşamada böğürlenleri karışıma katıp, 5-6 dakika kadar daha mikserle çıpmaya devam edin taki karışım pembe rengi alıncaya kadar.
  4. Hazırlanan karışımı kalıba dökün( ben daha önce aldığım hazır dondurmanın kalıbını saklamıştım, onu kullandım ama bunun yerine çok derin olmayan , buzluğa dayanıklı bir kapta kullanabilirsiniz.
  5. Karışımı derin dondurucuya atıp, hızlı donma seçeneğini seçtim. Yaklaşık bir saat sonra hazır hale gelmişti. ( bu secenek olmayan buzdolabları için 5-6 saat içinde donuyor, onu da denedim.)



Bu dondurmayı bugün sınavda olan tüm çocuklarımıza ve onların her

işine yetişmeye çalışan annelerine hediye ediyorum.





Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ne güzel şeyler var burda böylee
enfes de olmuşlarr

ellerine sağlık
sevgilerr