Kasım 15, 2007

Damla Çikolatalı ve Vişneli Kek

Tatlı deyince vişne ve çikolata benim için vazgeçilmez bir ikili, işte gene onları buluşturan bir lezzet daha.

Malzemeler:

  • 3 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri( tepeleme)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ayıklanmış vişne
  • yarım su bardağı damla çikolata

Yapılışı:

  1. Derin bir kase içinde oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları kırıp ,mikser yardımı ile köpürtün. Pudra şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Bu harcın içine süt, yoğurt ve yağı da ekleyip krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. En son unu kabartma tozu ile birlikte ilave edip yoğun bir kek hamuru elde edin.
  3. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbana harcın tamamını dökün. Vişneleri una bulayıp, fazlasını eleyip kenarda bekletin. Harcın üst kısmına vişne ve damla çikolataları serpiştirdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin, ılınınca kaptan çıkarıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: