Kasım 12, 2007

Kahveli ve Narlı Pasta

Pandispanya İçin Malzemeler:
  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 2 fincan toz şeker
  • 4 fincan un ( daha yoğun bir kek olsun isterseniz 6 bardağa kadar çıkabilirsiniz )
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan sıvı yağ

Pandispanyayı 3 kat olarak kullanmak isterseniz bu malzemeye bir paket kabartma tozu ilave edin, iki kat kullanacaksanız kabartma tozuna gerek yok, güzel kabarıyor.

Kreması için: Dr Oetker vanilyalı puding

Süslemek için :

  • Sütlü çikolata
  • yarım paket kedidili bisküvi
  • nar taneleri
  • nescafe

Yapılışı:

  1. Derince bir kaba yumurtaları kırın, mikserin yüksek devirini kullanın , köpük köpük oluncaya kadar devam edin. Şekeri ilave edin, sütü ve yağı ekleyin mikserle 5-6 dakika kadar çırpmaya devam edin. Mikserin hızını azaltın unu ilave edin, yoğun bir hamur elde edin.
  2. Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, unlayın malzemeyi boşaltın, 200 derecede 40 dakika kadar pişirin. Ilınan keki bıçakla ikiye bölün. Kekin kenarlarındaki kısım sertleşiyor, bunu bıçakla kesip , çıkartın.
  3. Yeniden kelepçeli kabı alın, kekin bir parçasını tabana yayın ,kedidili bisküvilerini çemberin etrafına sıralayın, 2 fincan neskafeyi sıcak suyla iyice karıştırın, kekin alt tababını bununla ıslatın.Tarife göre vanilyalı pudingi pişirin , pişen sosun yarısını kekin tabanının üzerine dökün, narları üzerine serpiştirin. Diğer keki bunu üzerine kapatın, kalan malzemeyi dökün , buzdolabına kaldırın.
  4. Vanilyalı sos sertleştikten sonra dolaptan alıp, rendelediğiniz sütlü çikolatayı üzerine serpip, şekerlemeler ile süsleyip, yeniden dolaba koyun. Bu şekilde hazırlanan pasta ertesi gün daha bir kıvamlı oluyor, bir gece bekletmenizde yarar var.
  5. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: