Kasım 29, 2010

Kabaklı Tuzlu Kek



İster kahvaltıya ister beş çayına , kolayca hazırlayın. Kalan dilimleri buzdolabında bir kaç gün de saklayabilirsiniz, teflon tavada ısıtınca tazeleniyor.

Malzemeler:

3 tane yumurta
3 tane kabak
100 gr beyaz peynir
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
2-3 bardak un
2 chery domates
susam

Zeytinyağını derin bir kaba koyun, üzerine yumrtaları kırıp çırpın. Kabakları ve beyaz peyniri rendeleyin. Dereotunu incecik kıyın. Rendelediğiniz kabak , peynir ve dereotunu sıvı karışıma ekleyin.
Unu, kabartma tozu ile birlikte ekleyip iyice karıştırın.
Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayın, harcı üzerine boşaltın.
Fırçanıza bir parça zeytinyağı sürün , harcın üzerini yağlayın. Susam serpin, domates ile süsleyip fırına verin.
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: