Kasım 04, 2009

Havuçlu Kek



En sık yaptığım kek, ceviz , havuç ve tarçının nefis uyumu .Dilerseniz portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.

Malzemeler.

3 iri yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz kırığı
1 portakal kabuğu rendesi( dilerseniz)

Yumurtaları kırıp, şeker ile birlikte çırpın. Vanilya, tarçın , portakal kabuğu rendesi ve sıvıyağı da ekleyip yeniden karıştırın.
Havucu ve cevizi de ekleyin. Unu azar azar ekleyin, pürüzsüz bir hamur elde edin.
Kek kalıbınızı yağlayın ( havuçlu kek için baton kalıp yada kare borcam kullanmanızı öneririm), hamuru boşaltın.
Önceden 170 derece ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin.


1 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik harika bir kek olmus, nefisss...

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.