Kasım 20, 2009

Beşamel Soslu Tavuk



Beşamel sos kalorisi yüksek ama hangi yemeye girse çok lezzetlendiriyor. Tavuk yemeklerinde olduğu kadar sebze sotelerine de yakışıyor. Çok sık yaptığım bir tarif çünkü Eda çok seviyor bunu.

Malzemeler:

4 parça tavuk göhüs eti
1 kutu garnitürlü bezelye
tuz-karabiber

Beşamel sos için:

3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 kaşık un
2 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Tavuk etlerini yıkayıp haşlayın, soğuyunca didikleyin, tuz ve karabiberle tadlandırın.
Fırın kabını yağlayın , tavukları dibini kaplayacak şekilde yayın. Garnitürü tel süzgeçte yıkayıp, süzün . Bunu tavukların üzerine dökün.
Beşamel sos için derince bir tavaya sıvıyağı döküp, üzerine unu serpin. Tel çırpıcı ile iyice karıştırın, sütü azar azar ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın. Beşamel sosu garnitürün üzerine boşaltın.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: