Ekim 19, 2009

Vişneli Kek


Her çeşit tatlının içine çok yakıştırdığım ve sevdiğim vişneler, kek, pasta ve sütlü tatlılara kattığı renge , verdiği aromaya hayranım. Hala pazarda vişne bulmak ta mümkün. Benim gibi sevenler için alıp , çekirdeklerini ayıklayıp buzluğa atma zamanı. Bu haftaki iş listesinde ilk sırada, çünkü her an bitebilir. Dondurduğum vişneleri kışın çeşitli şekilde kullanıyorum , bu yüzden elimi çabuk tutmam lazım. Gerek görüntüsü, gerek tadı çok güzel harika bir kek sizler için.

Malzemeler:
4 yumurta ( iri ise üç de olur)
1.5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
3 su bardağı un
yarım kilo vişne

Öncelikle vişneleri yıkayıp, ayıklayın, suyunun süzülmesini sağlayın.
Yumurtaları kırın, şekerle iyice çırpın. Sıvıyağ ve yoğurtu ekletin, gene çırpın. Un, kakao ve kabartma tozuunu ekleyin. Normal kek hamuruna göre biraz daha yoğun olması gerek , yoksa vişneler pişerken dibe çöküyor.
Kek hamurundan 1 tatlı kaşığı ayırıp, üzerine iki tatlı kaşığı kakoyu ekleyip, karıştırın.
Fırın kabınızı yağlayıp( ben kare borcam kullandım) malzemeyi dökün,kakaolu karışımı sade kek karışımının üzerine döküp, kürdan vasıtası ile şekillendirin.
Suyu süzülmüş vişneleri bunu üzerine sık olacak şekilde sıralayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.




Bu keki yapması kadar fotoğraflaması da çok keyifli oldu. Renk armonisini çok sevdiğimden bol bol fotoğrafını çektim.

1 yorum:

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

vişneyle dolu buzluğum...çok severiz...kekin çok güzel olmuş...ellerine sağlık...kolay gelsin...