Ekim 16, 2009

Peynirli Su Böreği ( Hazır Yufkadan)


Aslında hamur açarak da su böreği yapabiliyorum daha önce de yapmışlığım var, tabi zamanım varsa. Bu böreği iftar için hazırlamıştım o yüzden kolayına kaçarak hazır olarak satılan su böreği yufkasını kullandım. Çok memnun kaldım, tadanlar tarafından da beğenildi. Tarifi yufkanın üzerinde yazıyor ama ben biraz daha farklı olarak uyguladığım tarifi sizinle paylaşıyorum.

1 paket hazır su böreği yufkası
250 gr lor peyniri
yarım demet maydanoz ( ince kıyılmış)
1 yumurta ( çırpılmış)
yarım paket matgarin

Geniş ve büyük tencereye yeteri kadar su koyun , 1 kaşık tuz ve 1 kaşık sıvıyağ atıp suyun kaynamasını bekleyin.
Başka bir geniş kaba da soğuk su alın.
Böreği pişireceğiniz fırın kabını sıvıyağ ile yağlayın. Margarini küçük bir kap içine alın, kısık ateşte erimesini sağlayın.
Su böreği yufkası tek parça ise her birini en az üçe bölerek kaynayan suya atın. ( Markalara göre farklı, bazı yufkalar küçük olarak kesilerek hazırlanmış, bazıları tek parça bildiğimiz yufka büyüklüğünde). Yaklaşık 3-4 dakika kadar haşlayıp, haşlanan yufkayı soğuk suyun içine atın, hemen çıkarıp kevgire alın.(Tarifte tüm yufkaların bu şekilde hazırlanması yazıyor ama benim size tavsiyem en alta sereceğiniz yufkayı haşlamadan kullanmanız. Yufkadan bir tanesini ayrıp , kalan tüm yufkaları sırasıyla haşlayın.
Sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye yufkayı serin, üzerine erimiş yağdan gezdirin. Bunun üzerine haşlanmış ve soğuk sudan geçmiş yufkayı serin, yağ serpiştirin.
Tepsinin ortasına kadar işleme devam edin , orta katında harcı döşeyin. Üzerine yufkayı serin üzerine yağ gezdirin.Bu işleme tüm haşlanmış yufkalar bitene kadar devam edin. En son yufkayı yağlamadan , dilimleyin üzerine çırpılmış yumurtadan sürüp 220 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık
www.ballkabak.blogspot.com