Ekim 13, 2009

Fırın Sütlaç



Malzemeler:

1 litre süt
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı

Pirinçleri kıyayın, bir bardak su ile ile haşlayın, suyunu çekince ocağı kapatın.
Tencereye sütü alın, tozşeker ve haşlanmış pirinci ilave edip, karıştırın. Ocağı açıp pişirmeye başlayın.
Nişasyayı bir kaşık su ile ezin.Kaynamaya başlayan sütlaca nişastayı ekleyin, ocağın altını kısıp kıvamı koyulaşıncaya kadar bekleyin.
Pişen sütlaçtan bir kepçe ayrın. Bunun içine yumurta sarısını ekleyip , iyice çırpın.
Kalan sütlacı fırın kaplarına paylaştırın, en üstüne birer kaşık (yumurta karıştırdığınız sütlaçtan )koyup kaşıkla düzeltin. Yumurtalı kısım içine kaçmasın, üste olacak şekilde.
Fırın tepsinizi yarısına kadar suyla doldurun, kaplardaki sütlacı tepsiye yerleştirin. 180 derece ısıda kızarana kadar pişirin. (Daha yüksek ısıda sütlaç kaynamaya başlıyor, 180 derece ideal)




Fırın sütlaçın yemesi de sunumu da başka güzel oluyor. Hepinize afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok sahane bir görüntü, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.